CDC: Mikrohullámú fertőtlenítés

Egyéb sterilizálási módszerek

Az egészségügyi létesítményekben végzett fertőtlenítésre és sterilizálásra vonatkozó iránymutatások (2008)

Betegségellenőrzési és -megelőzési központok (CDC)

Mutass többet
Szűrő
a paraméterek szerint
A kiválasztott kategória nem tartalmaz terméket

Egyéb sterilizálási módszerek

Az egészségügyi intézményekben végzett fertőtlenítésre és sterilizálásra vonatkozó iránymutatások (2008)

Betegségellenőrzési és -megelőzési központok (CDC)

 

Mikrohullámú sütő


A mikrohullámokat az orvostudományban lágy kontaktlencsék, fogászati eszközök, műfogsorok, tej és vizeletkatéterek fertőtlenítésére használják az intermittáló 925-931 autokatéterezéshez. A mikrohullámú készülékeket azonban csak olyan termékekkel szabad használni, amelyek kompatibilisek (pl. Nem olvad el) 931. A mikrohullámok nagyfrekvenciás hullámok, amelyeket jellemzően 2450 MHz-es frekvencián használnak. A mikrohullámok váltakozó elektromos térben súrlódást hoznak létre a vízmolekulák között. A rezgésekből származó intermolekuláris súrlódás hőt termel, és egyes szerzők úgy vélik, hogy a mikrohullámú hatás a keletkező hőtől függ, míg mások nem termikus halálos 932-934 hatást feltételeznek. Az első jelentések szerint a mikrohullámok hatékony mikrobicidek. Az "otthoni típusú" mikrohullámú sütő (2,45 GHz) által kibocsátott mikrohullámok teljesen inaktiválják a baktériumtenyészeteket, a mikobaktériumokat, a vírusokat és a G spórákat. stearothermophilus 60 másodperctől 5 percig terjedő időn belül, a fertőzött organizmustól függően 933, 935-937. Egy másik tanulmány megerősítette ezeket az eredményeket, de azt is megállapította, hogy a sterilizáláshoz 932 nagyobb teljesítményű mikrohullámú sütőre lehet szükség. A Mycobacterium bovis teljes elpusztítása 4 perc mikrohullámú (600 W, 2450 MHz) expozíció alatt történt 937. A mikrohullámú sütők különböző sterilizálási és fertőtlenítési célokra való hatékonyságát tesztelni és bizonyítani kell, mivel a vizsgálati körülmények befolyásolják az eredményeket (pl. Víz jelenléte, mikrohullámú energia). A fémeszközök sterilizálása elvégezhető, de bizonyos óvintézkedéseket igényel. 926. Az otthoni mikrohullámú sütőkben előfordulhat, hogy a mikrohullámú energia nem egyenletesen oszlik el az egész száraz létesítményben (a rögzített orvosi eszközökön lehetnek forró és hideg foltok); ezért lehetnek olyan területek, amelyek nem sterilizáltak vagy fertőtlenítettek. Javasolták a mikrohullámú sütők használatát a szakaszos használatú katéterek fertőtlenítésére is. A kutatók megállapították, hogy a vizsgált baktériumok (pl. E. coli, Klebsiella pneumoniae, Candida albicans) 5 percen belül eltávolították a vörös gumikatéterekről 931. Az orvosi eszközök sterilizálására használt mikrohullámok nem rendelkeznek FDA-engedéllyel.

A forrásból adaptálva: https://www.cdc.gov/infectioncontrol/guidelines/disinfection/sterilization/other-methods.html
Centers for Disease Control and Prevention (CDC), National Center for Emerging and Zoonotic Infectious Diseases (NCEZID), Division of Healthcare Quality Promotion (DHQP) (Betegségellenőrzési és Megelőzési Központok)

Figyelem: az NBX DRA FIX drapéria tartalmaz egy fém rögzítőhuzalt, amelyet a mikrohullámú sütőbe helyezés előtt el kell távolítani (kidobni) !

 

Mutass többet
NANOSHOP s.r.o.
Příkop 843/4
60200 Brno
CZ
Üzleti azonosítószám: 09810994
Adószám: CZ09810994
GoPay
Mastercard
PayPal
Visa
ApplePay
Packeta
Zásilkovna
Termékek szűrése
ÁllapotGyártóCsak raktáronVypíše pouze produkty skladem
Bulgarian
bg
Čeština
cz
English
en
German
de
Hungarian
hu
Polish
pl
Romanian
ro
Slovak
sk
Ukrainian
uk