Egyetemi tanulmány kimutatta, hogy az ezüstionok hatékonyak a SARS-vírus ellen

AgION Technologies, Inc.a mesterséges antimikrobiális megoldások vezető szállítója, ma bejelentette, hogy kutatási erőfeszítései során bebizonyosodott, hogy az Arizonai Egyetemen végzett laboratóriumi vizsgálat során az ionos ezüst hatékonyan inaktiválja a SARS vírus 229E törzsét.

A C.P. Gerba, Ph.D. a K.R. Bright, Ph.D., különböző mennyiségű ionos ezüstöt és rezet teszteltek annak megállapítására, hogy hatásosak-e a humán koronavírus 229E törzse ellen. A vizsgálat azt mutatta, hogy a vírusszint 1 órán belül jelentősen csökkent (90 százalék), és 24 órával az expozíció után a kimutatási határérték alá csökkent (99,99 százalék).

"A kutatások azt mutatják, hogy az ionos ezüst viszonylag rövid idő alatt képes hatástalanítani a vírusokat."

Mutass többet
Szűrő
a paraméterek szerint
A kiválasztott kategória nem tartalmaz terméket

WAKEFIELD, Massachusetts - 13. 2005. június - AgION Technologies, Inc.a mesterséges antimikrobiális megoldások vezető szállítója, ma bejelentette, hogy kutatási erőfeszítései során bebizonyosodott, hogy az Arizonai Egyetemen végzett laboratóriumi vizsgálat során az ionos ezüst hatékonyan inaktiválja a SARS vírus 229E törzsét.

A C.P. Gerba, Ph.D. a K.R. Bright, Ph.D., az ionos ezüst és a réz különböző szintjeit tesztelte annak megállapítására, hogy hatásosak-e a humán koronavírus 229E törzse ellen, amely törzset a laboratóriumi kutatások során általában a SARS-vírus helyettesítőjeként használják. A vizsgálat azt mutatta, hogy a vírusszint 1 órán belül jelentősen csökkent (90 százalék), és 24 órával az expozíció után a kimutatási határérték alá csökkent (99,99 százalék).

"A kutatások azt mutatják, hogy az ionos ezüst viszonylag rövid idő alatt képes hatástalanítani a vírusokat."

"Ezek nagyon izgalmas eredmények" - mondta dr. Jól van. "Az a tény, hogy az ionos ezüst hatásos a humán koronavírus ezen törzse ellen, arra utal, hogy a humán SARS-vírus visszaszorításában is hatékony lehet, amely a világ számos országában széles körben elterjedt betegséget okoz. Mivel a vegyület egyszerre biztonságos és hatékony, számtalan alkalmazási lehetősége van. "

Ez a tanulmány alátámasztja az emberi SARS-vírus és a macskák koronavírusával kapcsolatos korábbi kutatási eredményeket. A Kínai Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ 2003-as tanulmánya szerint az ionos ezüst 2 óra elteltével teljesen hatástalanította az emberi SARS-vírust. Ezenkívül az Arizonai Egyetem 2003-ban végzett laboratóriumi vizsgálata szerint az ionos ezüst 4 órán belül hatástalanította a macskák koronavírusának 99%-át.

"A kutatások azt mutatják, hogy az ionos ezüst viszonylag rövid idő alatt képes hatástalanítani a vírusokat" - mondta Jeff Trogolo, Ph.D., technológiai igazgató, AgION Technologies, Inc. "Tanulmányok kimutatták, hogy a koronavírusok órákig - egyes esetekben akár napokig - is képesek túlélni a felületeken, így az AgION technológia izgalmas lehetőségeket rejt magában, hogy olyan megoldásokká fejlődjön, amelyekkel csökkenthetőek ezek a vírusok a szennyezett felületeken.

Az Agion antimikrobiális vegyület a természetben előforduló ezüstionokból és egy zeolit nevű kerámiaanyagból áll. Biztonságos, hosszan tartó és bizonyítottan hatékony a mikroorganizmusok széles skálája ellen, beleértve a baktériumokat, algákat és gombákat, például penészgombákat és élesztőgombákat. Az Agion antimikrobiális szereket számos alkalmazásban használják, és megtalálhatók a háztartási készülékekben, építőipari termékekben, fűtésben, szellőzésben, légkondicionálásban, orvosi berendezésekben, vízszűrésben és -szállításban, élelmiszer-feldolgozásban és csomagolásban, valamint számos más fogyasztói, ipari és orvosi termékben. Az AgION antimikrobiális szerek jelenleg nem szerepelnek a Környezetvédelmi Ügynökség nyilvántartásában a koronavírusok elleni hatékonyság bizonyítása céljából.

Mutass többet
NANOSHOP s.r.o.
Příkop 843/4
60200 Brno
CZ
Üzleti azonosítószám: 09810994
Adószám: CZ09810994
GoPay
Mastercard
PayPal
Visa
ApplePay
Packeta
Zásilkovna
Termékek szűrése
ÁllapotGyártóCsak raktáronVypíše pouze produkty skladem
Bulgarian
bg
Čeština
cz
English
en
German
de
Hungarian
hu
Polish
pl
Romanian
ro
Slovak
sk
Ukrainian
uk